left-2.jpg
right-3.jpg

Natuurfilms in het Parktheater

In het Parktheater worden de volgende films vertoond

Wild
Film van Luc Enting, 80 minuten
Voorstellingen op donderdag 29 maart (20.00), zaterdag 31 maart (20.00), dinsdag 3 april (13.30) en woensdag 4 april (20.00)
De Veluwe, ontstaan in de ijstijd, is door de jaren heen uitgegroeid tot een groots natuurgebied met een verscheidenheid aan leven. In al haar schoonheid en door de seizoenen heen, vertelt deze film de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. Onder meer krijgen de dieren jongen, die opgroeien naar volwassenheid. Kleinere rollen zijn er voor de raaf, buizerd en ijsvogel. Zo komt de vliegtocht van de buizerd over de diverse landschappen van de Veluwe aan bod, evenals het nestleven van de ijsvogel. De spectaculaire beelden zijn normaal niet te zien, omdat de regisseur speciale toestemming kreeg om te filmen in niet toegankelijke gebieden. André van Duin verzorgt de voice-over.

De Wilde Stad
Film van Mark Verkerk, 85 minuten
Voorstellingen op donderdag 26 april (20.00), vrijdag 27 april (14.00 en 16.00), dinsdag 1 mei (13.30) en woensdag 2 mei (20.00)
Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven , simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop (voice-over: Martijn Fischer).

Arjan’s Big Year
Film van Michiel van den Bergh, 78 minuten
Voorstellingen op 8 juni (20.00 uur), 10 juni (14.30 uur) en 12 juni (20.00 uur).
De jonge vogelaar Arjan Dwarshuis trok in 2016 de wereld rond om zoveel mogelijk vogelsoorten in één jaar tijd te zien. Zijn doel: het voorgaande record breken. Hij moest daarvoor meer dan 6000 (!) vogelsoorten spotten. Arjan bezocht ruim veertig landen, bewandelde de hoogste bergketens, de heetste woestijnen en de meest afgelegen tropische regenwouden. Zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen komen mooi in beeld tijdens de vele hoogte- en dieptepunten van de zoektocht. Natuurlijk zijn er ook prachtige beelden van kleurrijke vogels en indrukwekkende landschappen te zien. Daarnaast is er aandacht voor het verwoestende effect dat de mens heeft op de natuur en er komen diverse lokale natuurbeschermers aan het woord met soms hoopgevende succesverhalen die het tij kunnen keren. Met voice-over van Humberto Tan.

Wild en De Wilde Stad staan reeds op onze website van het Parkfilmhuis. Arjan’s Big Year komt eind maart op de site. 

Gegevens Parkfilmhuis:
Cornelis Geellaan 2, 2406 Alphen aan den Rijn (in Rijnstroompark aan de Raadhuisstraat in Alphen)
www.parkvilla.nl --> Filmhuis