left-2.jpg
right-2.jpg

Een tiny forest én een speelbos in Park Zegersloot-Noord

Wanneer je bij het bezoekerscentrum naar rechts loopt, ligt rechts achter het wildrooster het tiny forest.  Nog net op tijd, voor de 1,5 meter afstand maatregel werd afgekondigd, hebben onze onvermoeibare IVN landschapsbeheer vrijwilligers onder leiding van Wim Dieho en Gerda Bonninga het bosje kunnen aanplanten. 

IMG_20200317_112931.jpgIMG_20200317_113231.jpg

 

In het kleine bosje, zoals de naam al aangeeft, ter grootte van een tennisbaan zijn dicht op elkaar een grote verscheidenheid aan inheemse bomen en planten aangeplant . De verschillende soorten bomen en planten zijn een prettige plek voor vogels, bijen, vlinders en egels bijvoorbeeld. Maar niet alleen voor planten en dieren, ook voor mensen. Het bosje is een leuke plek om natuur in al zijn verscheidenheid te leren kennen, een plek om tot rust te komen en ff de stress van je af te schudden.
Voorlopig zal het hek rond het bosje gesloten moeten blijven om het bosje te beschermen tegen de galloway runderen die de jonge bomen en struikjes maar al te lekker vinden.  Let alsjeblief op elkaar en houd de nodige afstand waneer je over het smalle paadje loopt. 


Even verder is het 'oude' Park Zegerslootbos omgetoverd tot een speelbos. Een schitterend bosgebied voor kinderen om naar hartelust te ravotten of bijvoorbeeld een boomhut te bouwen. Je mag er ook nu in deze coronatijd gerust gaan spelen. Maar, als je er gaat spelen geef ook hier elkaar de ruimte zorg dan dat je afstand houdt !

DSC09669.jpg