left-1.jpg
right-9.jpg

Geslaagde Burendag in De Veenweiden

Zaterdag 26 september was het Nationale Burendag. Hoe vier je dat als Bezoekerscentrum in natuurgebied Zegersloot?
Wie zijn onze buren? Kennen wij ze en kennen ze ons?

DSC05021uitsnede.jpg

Als bezoekerscentrum en IVN Alphen keken we iets verder dan onze neuzen lang zijn en nodigden de bewoners van de Grashof en Helmhof uit voor een coronaproof roulatieprogramma.
Zij bezorgden zelf de uitnodigingen huis aan huis wat uiteindelijk leidde tot 3 groepen voor de burenmiddag.

De deelnemers van iedere groep werden verwelkomd in de kleine zaal van het bezoekerscentrum en vervolgens rondgeleid langs de vaste tentoonstelling over het veenweidengebied. Tevens werden zij langs de wisseltentoonstelling ‘Röntgenfotografie van natuurtaferelen’ geleid en kregen in de IVN Natuurhoek een korte presentatie over de activiteiten van IVN.

Wat veel indruk maakte op de genodigden was het onder leiding van een IVN-Natuurgids ontdekken van de nieuwe aanplant. Met name het Tiny Forest en de ontwikkelingen van de themabosjes in het gebied achter het bezoekerscentrum. Dit is in maart omgedoopt tot IreneBos. “Ik loop hier elke dag” zegt een van de gasten, "toch hoor en zie ik nu nieuwe dingen”.

Wat er aan vragen en opmerkingen bleef hangen, borrelde op bij een informeel afsluitend drankje. Met een tasje vol informatie namen de buren afscheid met het vaste voornemen terug te komen om zich in de verschillende invalshoeken van de vaste tentoonstelling te kunnen verdiepen. Of om de gratis presentatie op 4 oktober om 14.00 of 15.00 uur bij te wonen over röntgenfotografie en de demonstratie met UV-straling. Of met een IVN-activiteit zowel binnen als buiten het centrum de omgeving te ontdekken en te beleven.

De presentatie op 4 oktober bijwonen? Reserveer dan met naam, aantal personen en tijdstip van voorkeur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer weten over de activiteiten van IVN Alphen? Klik op: ivn.nl/alphenaandenrijn