Laden Evenementen

Kunstenares Renée Blom hield op zondag 19 maart de workshop ‘Boekjes maken, op een Japanse manier gevouwen.’ Deze was een succes. De workshop was voor de datum al overboekt. Drie belangstellenden moesten we op de wachtlijst zetten.

Tijdens de workshop bleek het behoorlijk ingewikkeld om het papier op een bijzondere manier tot en katern te vouwen.
‘Oefening baart kunst’ is het gezegde. Vandaar dat op verzoek van verschillende deelnemers kunstenares Renée Blom bereid is op zondagmiddag 17 september de workshop te herhalen. Ook dan wordt weer begonnen met het prepareren van het papier. “En met genoeg water laten we de kleuren mooi in elkaar vloeien”, legt Renée uit. “Dan moet het blad drogen, intussen oefenen we het vouwen. De bedoeling is om het papier daarna op een bijzondere manier tot een katern te vouwen. Met meerdere katerns vorm je een boekje.”

Deelname en aanmelding
De workshop op zondagmiddag 17 september duurt ook weer van 14.00 – 15.30 uur. Deelname is gratis; donatie ten behoeve van het Bezoekerscentrum De Veenweiden mag. Nieuwe belangstellenden kunnen zich hiervoor opgeven, maar ook de deelnemers die voor herhaling willen via info@bc-deveenweiden.nl. Gezien het vele werk, kunnen weer maximaal 10 belangstellenden deelnemen. Vol = Vol.

 

Voor overige activiteiten in en om het Bezoekerscentrum verwijzen wij u naar https://www.ivn.nl/afdeling/alphen-aan-den-rijn/activiteiten

Ga naar de bovenkant