left-2.jpg
right-12.jpg
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Wisselexpositie 'Textiel en veel meer'
Zondag, 16. Juni 2019, 14:00 - 17:00
Hits : 7466

Textiel en nog veel meer

De natuur is altijd een heel goede inspiratiebron voor Elly Nederpeld om creatief mee aan de slag te gaan. Evenals textiel. De in Aarlanderveen woonachtige kunstenares laat vanaf zaterdag 4 mei in het Bezoekerscentrum zien welke verrassende resultaten zij met een nieuw ontdekte techniek, eco-printen genaamd, creëert. 

Al tijdens de middelbare schoolperiode wist Elly Nederpeld het zeker: “Werken met textiel is voor mij de meest logische keuze.” Zij volgde een docentenopleiding, echter haar doel was niet lesgeven op een drukke middelbare school. Zij focuste zich meer op creativiteitscentra. Jarenlang gaf zij les in spinnen, plantaardig verven, weven, wandkleden maken en kleding vervaardigen. Daarnaast kwamen uit haar handen steeds meer kunstuitingen voor aan de muur. Daarmee exposeerde Elly zowel solo als samen met de groep Treffend Textiel en SteekPlus. 
Eco-printenHaar nieuwste ontdekking is eco-printen. Hierbij gaat het om een techniek, waarbij de stof of het papier wordt gekookt tezamen met bladeren uit de tuin. Dit proces kost aardig wat tijd maar leidt tot een afdruk van het blad op het papier of de stof. “Het is steeds weer een verrassing wat het resultaat wordt”, zegt Elly zelf. “Maar dat is juist de uitdaging. “  


De expositie in het Bezoekerscentrum duurt tot en met 17 juli.

 

Wisselexpo textiel