Voor groepen

Geniet van de polders en natuur rond Alphen

of  wilt u uw feestje wel eens iets anders aankleden dan alleen met een borrel  ?

Heeft u wat te  vieren of bent u met een groep vrienden of bekenden gewoon nieuwsgierig om onze prachtige omgeving met natuurgebieden, polders, sloten en veenweiden rond Alphen aan den Rijn ?

Bezoekerscentrum De Veenweiden en natuurvereniging IVN Alphen aan den Rijn bieden u zowel buiten als binnen diverse arrangementen om in het veenweidegebied op een bijzondere wijze van uw jubileum, feest of wat dan ook te genieten.

Fietsen en genieten van   het Zaans Rietveld en Rietveldsepolders

Vanuit het Bezoekerscentrum hebben wij diverse fietstochten uitgezet door het natuurgebied het Zaans Rietveld en de polders in het Rietveld.

IMG_2401.jpg

Tijdens de ontvangst in het bezoekerscentrum met koffie en gebak, leidt onze gids de fietstocht in en vertelt wat u allemaal kunt zien en beleven in het gebied.

Het Zaans Rietveld en de polders in het Rietveld zijn echt bijzonder. Er is heel wat te zien en te beleven. Wanneer u dat wilt kunt u onderweg boottochtjes maken, boerengolf spelen, of heerlijke kaas proeven die ze in een van de kaasboerderijen maken. Als die smaakt is er natuurlijk de mogelijkheid die te kopen !

Onze gids begeleidt u op deze fietstocht van ongeveer 25 km. Afhankelijk van uw wensen bent u minimaal twee uur onderweg.

Onderweg kunt u ook een lunch of een hapje gebruiken. En na de fietstocht praat u in het Bezoekerscentrum gezellig nog na onder het genot van een hapje en drankje.

Vergeet bij dit arrangement zeker niet uw verrekijker en fototoestel mee te nemen!

Fietsen naar en een bezoek aan de molenviergang in Aarlanderveen

Dit arrangement is een combinatie van fietsen, wandelen en de Molenviergang bezoeken.

P1000660_-_versie_2.jpg

Wie kent de Molenviergang in Aarlanderveen niet ? Maar heeft u de molens ooit van binnen bekeken ?  Weet u hoe ze werken ? Of kent u het belang van deze molens voor de waterloop in onze regio ? Er valt veel te vertellen over de molens in Aarlanderveen.

Vanuit het bezoekerscentrum hebben we een relaxte fietstocht uitgezet naar Aarlanderveen. Na een fietstocht van een half uurtje uur bent u bij de molens. U blijft daar een uurtje, bezoekt de Putmolen en de molenaar geeft uitleg. Vervolgens wandelt u met uw gezelschap door het gebied in Aarlanderveen, waarna u weer terug fietst naar het bezoekerscentrum.

Onze gids begeleidt u op deze tocht en geeft uitleg over het landschap en het leven van de vogels en dieren in dit bijzondere poldergebied.

Bij de Putmolen krijgt u koffie/thee. We sluiten het arrangement af met een drankje en een hapje in het Bezoekerscentrum

Speuren door het Zegersloot gebied

Vanuit het Bezoekerscentrum valt in de direkte omgeving in het Zegerslootgebied heel wat te ontdekken.

P1090261.jpg

Zelf waren u waarschijnlijk al de grote Galloway  runderen of de ooievaars opgevallen. Maar onder begeleiding van een ervaren IVN natuurgids ontdekt u tijdens een speurtocht door de natuur in het Zegerslootgebied en/of rond de Kromme Aar écht nog heel veel meer unieke dingen. Zoals de typische begroeiing langs het dit eeuwenoude veenriviertje en met een beetje geluk vinden we in het zonnetje de ringslang of zien we tegen de schemering vleermuizen.  In de herfst kleurt het gebied en vinden we er prachtige paddenstoelen. En dat is nog lang niet alles.

Onze IVN natuurgids helpt om goed om ons heen te kijken en alles te ontdekken.

Na een tot twee uur staat dan een borrel met een hapje klaar om met elkaar nog lekker na te praten over de verrassingen tijdens die tocht door de ruige natuur.

En wat doen we bij slecht weer ?

Dan bieden we u een verrassend programma binnen aan !

P1000613.jpg

In Nederland weet je het immers nooit met het weer. Heeft u uw activiteit georganiseerd en het blijkt op de dag zelf te regenen ! Geen zorg wij zetten dan uw buitenactiviteit om naar een aantrekkelijke binnen activiteit.

In plaats van de wandel- of fietstocht bieden we u een prachtige diaserie met uitleg van onze omgeving en de polders aan en testen we uw kennis van ons gebied op een speels manier !

Verder bekijken we natuurlijk samen u onze actuele tentoonstelling, en gaan daarna op bezoek bij de molen of de kaasboerderij.

Kortom:   Slecht weer is voor ons geen probleem, in overleg met u zorgen wij voor een alternatief.

Duur van de activiteiten: van 1,5 tot 4 uur

Data: op aanvraag, graag 3 weken van tevoren

Groepsgrootte: minimaal 8 personen, maximaal 15 volwassenen / kinderen.

Kosten  per persoon ?

Speuren door Zegerslootgebied                            €    8,--

Fietstocht door het Zaanse Rietveld           vanaf €   10,-

Binnenarrangement                                                 €    12,-

Fietsen en bezoek Molenviergang                         €   14,-

Onze arrangementen zijn in overleg te combineren of uit te breiden. Wij kunnen ook voor u een lunch of diner organiseren bij een van de restaurants in het Zegersloot gebied.  Wij overleggen graag met u wat uw wensen zijn. Combinaties in de arrangementen zijn mogelijk.

Wilt u meer informatie, mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bel met onze secretaris: 0172 421 806