Gezellig Vriendenfestival Park Zegersloot 2019

DSC08653.jpg

Zaterdag 7 september hebben we weer eens kunnen ervaren hoe afhankelijk we bij alles wat we organiseren van weersverwachtingen zijn. En de verwachtingen van die zaterdagmiddag beloofden minder goeds met een 40 % regen kans. Ondanks dat was het feitelijk best lekker weer: zonnig/bewolkd, graadje of 18-19, weinig wind, met slechts kort een paar druppels regen. Gevolg ? In Alphen gingen veel minder mensen op stap dan op een gemiddelde zaterdag. Zowel Avifauna, Archeon, de Limes Classic als Boskoop noteerden een bezoekersdip. Dan deden wij het in “ons” straatje van het Vriendenfestival in Park Zegersloot-Noord met ongeveer 500 gasten nog niet eens zo gek. Dat waren er ongeveer evenveel als bij matig weer tijdens onze herfstmarkten in het verleden.Toch hadden we over belangstelling niet te klagen. De activiteiten van de jeugd van IVN, de gemeente en kinderboerderij, de gezellige live-muziek van de “The Young Ones” en TMG-bandplus de kleurrijke aantrekkelijk gevulde kramen trokken de aandacht.

DSC08668.jpg

Ook de door het Bezoekerscentrum georganiseerde  “proef de smaak van Alphen” Alphense promotiekraam en in de streek(product)kramen hadden nauwelijks gebrek aan bezoekers. Meer dan de helft van de bezoekers kwam aangespoord door onze kraamvrijwilligers en nieuwsgierig naar de (nog niet zo bekende) Alphense producten (mn. de bieren en de verse boerenmelk) een kijkje nemen in onze verkoopkramen en niet zelden ook streekproducten scoren.

DSC08664.jpg

Om 5 uur waren het speciaal bier van Brouwerij aan de Werf, plus de koekjes en verse volle boerenmelk uit de melktap van de Witte Gravin compleet uitverkocht. Alleen de Boskoopse plantjes deden het minder dan bij vorige gelegenheden. Mede natuurlijk door de gelijktijdig gehouden plantenmarkt in de Ridderbuurt en de uitgedeelde planten door de gemeente.

DSC08662.jpg

Uit de reacties van onze gasten in de promotiekraam werd ons duidelijk dat we als IVN en bezoekerscentrum heel veel plezier gaan hebben van het verder uitwerken van ook dit soort informatie over natuur en landschap. Er is een stevige behoefte bij de bezoekers van Park Zegersloot aan wandel- en fietsroutes en aan informatie over wat er te beleven valt in het landschap en de natuur in de veenweidenpolders en plassen in Alphen, Nieuwkoop en Kaag & Braassem. Een mooie uitdaging om ons steentje bij te blijven dragen om die recreatieve streekinformatie verder aan te pakken samen met de marketing organisaties, de VVV’s, agrarische natuurverenigingen, de natuur & waterbeheerders en de drie Rijn- en Veenstreek gemeenten.