left-1.jpg
right-9.jpg

Aan de wandel langs boemrijke randen met Hans van Dam

 

 IMG_7162.jpg

IVN natuurgids Hans van Dam nam ons vanaf Natuurcentrum De Veenmol, aan het Zwarte Pad in Boskoop, mee om te ontdekken hoe we met zaad dat we zelf in de natuur kunnen vinden onze tuinborder, vijverrand of een slootkant in de buurt kunnen omtoveren tot een geurig en fleurig (mini) natuurgebied. Hans of  zijn collega Jenny begeleiden maandelijks zo'n tocht om ons te laten genieten wat de natuur in onze directe woonomgeving per seizoen te beiden heeft. De actuele data vind je in de "goed voor je groene hart" activiteiten kalender"

Kanoën door de veenweiden

Op zondag 27 april begeleidde IVN-gids Gert-Jan Schouten een relaxte kanotocht door de veenweidepolders ten zuiden van de Nieuwkoopse plassen. Met kieviten, laagvliegende zwarte sterns en hoog overvliegende purperreigers was het lentegevoel op-en-top. De gele dotterbloemen waren al uitgebloeid, maar met de molens van de Aarlanderveense molenviergang op de achtergrond kon het niet Hollandser !Op zondag 27 april begeleidde IVN-gids Gert-Jan Schouten een relaxte kanotocht door de veenweidepolders ten zuiden van de Nieuwkoopse plassen. Met kieviten, laagvliegende zwarte sterns en hoog overvliegende purperreigers was het lentegevoel op-en-top. De gele dotterbloemen waren al uitgebloeid, maar met de molens van de Aarlanderveense molenviergang op de achtergrond kon het niet Hollandser !

 

P1050518.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gevaren werd varen met 3 tot 4 persoons Canadese kano’s, die geen bijzondere training vereisen. Dat maakte de tocht bij uitstek geschikt voor (grootouders)ouders met (klein)kinderen. We vertrokken werd vanaf kanoboerderij “De Vooruitgang", Achtermiddenweg 3, 2445 AA Aarlanderveen.  

Een unieke excursie die ook zonder gids meer dan de moeite waard is. Zeker omdat  "de Vooruitgang" een leuke routes beschikbaar heeft die je ook zonder gids kunt ondernemen.