left-1.jpg
right-9.jpg

Feestelijke opening natuureiland Pampus

Het Pampus natuureiland is open!

Wat was het zaterdag 23 juni gezellig en druk op Pampus, het natuureiland voor de kinderen van de wijk Nieuwe Sloot en omgeving.
Tientallen ouders, gasten, buurtbewoners en de de wethouder Gert-Jan Schotanus (van gebiedsgericht werken, beheer openbare ruimte, onderwijs en sport) waren te gast bij de feestelijke opening van het eiland. Het werd aangelegd naar de ideeën van en samen met de kinderen en Fladderaars, de jeugdgroep van IVN door de gemeente met steun van de Provincie, het Hoogheemraadschap van Rijnland en het Bezoekerscentrum. Maar vooral wat hebben de kinderen het er naar hun zin. Ze kunnen er slootjes onderzoeken, suppen, bootjes varen, water pompen, vijvers oversteken en zeker ook zomaar ravotten!

Opening pampus

Bord pampus

 

Paam2

NL Doet maakt 'de vlinder' nog natuurlijker

Afbeelding_5.jpg
 
 
Zaterdag 22 maart werden de handen flink uit de mouwen gestoken om de tuin van het Bezoekerscentrum de Veenweiden flink aan te pakken. De entree is in alle opzichten natuurlijker en aantrekkelijker gemaakt. De strakke grote betonnen stenen zijn allen in stukken geslagen. De stenen zijn omgekeerd en in honderdduizend stukjes weer teruggelegd. We proberen de entree daardoor groener te maken en de planten de kans te geven om te volop te groeien. Het water van de regen kan gewoon makkelijk de grond in en dei insecten krijgen hierdooor plek om tussen de stenen weer een plek te zoeken om te nestelen. 

(cup)cakjes voor roodborstjes en andere vogels

IMG_5520.jpg
 
 
Roodborstjes leven altijd alleen en willen eigenlijk geen andere vogels in hun tuin hebben. Maar in het vroege voorjaar krijgt het mannetje Freek de kriebels in zijn buik. Hij gaat zingen en zingen. Daarmee hoopt hij dat een vrouwtje hem hoort. Hij wil graag kleine roodborstjes maken. Dan komt Frouwke Roodborst in de tuin en Freek wordt verliefd op haar. Na het voorlezen van het boek "Zeg kleine Roodborst wat zing jij mooi" antwoorden de kinderen op de vraag waarom wij eigenlijk vetbollen ophangen in de tuin.