Onze doelstellingen

Stichting Bezoekerscentrum De Veenweiden zet zich als ANBI erkende vrijwilligersorganisatie in om bewoners en bezoekers het veenweidegebied in het Groene Hart duurzaam te laten beleven.

Alles wat wij doen is letterlijk en figuurlijk

Wij zijn een regionaal informatie-, ontmoetings-, en activiteitencentrum voor het Groene Hart landschap, natuur, cultuurhistorie, milieu en duurzaamheid.
Wij beheren 'de vlinder', een multifunctioneel gebouw in de vorm van een vlinder, ontworpen door de Alphense architect Pieter Verkade. 'de vlinder' is gebouwd volgens de principes van ecologisch bouwen.
Hier bieden wij onderdak aan het  IVN Alphen aan den Rijn en Junis Kinderopvang Alphen aan den Rijn.
Rondom 'de vlinder' is een natuurtuin waar je het Groene Hart landschap in het klein beleeft.

In ons bezoekerscentrum vind je informatie over de bijzonderheden van het veenweidegebied. Er zijn exposities, er is een bibliotheek en er zijn brochures beschikbaar van activiteiten in het veenweidegebied of om het gebied zelf wandelend of fietsend te ontdekken.

'de vlinder' is te huur voor allerlei ontmoetingen van jong en oud, particulieren of  bedrijven. Je kunt er (kinder)feestjes (laten) organiseren, vergaderen, workshops houden, noem maar op.

Wij organiseren samen met onze partners activiteiten en arrangementen voor een breed publiek.
én zijn als locatie beschikbaar voor activiteiten van derden die goed zijn voor je groene hart

Het bezoekerscentrum draait volledig op de inzet van enthousiaste vrijwilligers.
Voor onze financiën zijn wij geheel afhankelijk van bijdragen van particulieren, private - en publieke organisaties.