Vrijwilligers

Wij zoeken vrijwilligers !

Ieder die bij het Bezoekerscentrum betrokken is doet dat als vrijwilliger.

.

Vrijwilligers

Gastvrouwen en gastheren zorgen ervoor dat bezoekers ontvangen worden en dat ze alle informatie krijgen die ze wensen. Ze ontvangen de bezoekers, verkopen producten en publicaties en geven antwoord op specifieke vragen. Het is plezierig wanneer je eens per maand beschikbaar bent.

Op de achtergrond werken we met  drie werkgroepen: een Expositiewerkgroep, een Activiteitencommissie en een Natuurtuinwerkgroep om het gebouw en de natuurtuin aantrekkelijk te houden.

- Leden van de Expositiewerkgroep bereiden onze wisseltentoonstellingen voor en houden de permanente expositie bij. Wisseltentoonstellingen zijn kortdurende exposities die aansluiten bij een thema.

- Leden van de natuurtuinwerkgroep verzorgen de hele buitenaankleding van het bezoekerscentrum, de paddenpoel, de vlinderwand, het insecten- en mussenhotel en uiteraard ook het onderhoud van de heemtuin. Naast het onderhoud bij 'de vlinder' verzorgen deze vrijwilligers ook het onderhoud aan het vogelkijkscherm in het Zaans Rietveld.

- Leden van de Activiteitencommissie zorgen ervoor dat, naast activiteiten van de partners IVN en Junis, het bezoekerscentrum als regionaal informatie-, ontmoetings- en activiteitencentrum aantrekkelijk blijft.

Kom eens kennismaken en bekijken wat de mogelijkheden zijn!  Of  mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen contact met je op.

Wat krijg je ervoor terug ?

Uiteraard geen geld*, maar wel,

# Veel plezier door samenwerken met enthousiaste collega's,

# Leuke contacten met leuke en nieuwsgierige bezoekers,

# Gelegenheid om werkendeweg je kennis van natuur en milieu te vergroten.

* Natuurlijk kun je kosten gemaakt voor het bezoekerscentrum wel declareren én heel belangrijk je bent door een aanvullende verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheden en ongevallen verzekerd.