left-1.jpg
right-3.jpg

excursie naar natuurgebied 't Weegje, op 16 maart

 

aalscholver droogt veren elvira.jpg

Op zaterdag 16 maart houdt IVN Alphen aan den Rijn een excursie in natuurgebied ’t Weegje onder leiding van natuurgids Petra Flikweert. t Weegje is een oud gebied tussen Waddinxveen en Gouda. Vroeger waren er weilanden met boerderijen, maar na de ontvening van de plas in 1825 is het een natuurgebied geworden. Het gebied kent een grote diversiteit aan flora en fauna. Veel vogelsoorten zitten op en rond de plas. In het moeras zijn in het voorjaar veel grutto’s te zien en de aalscholverkolonie is een echte bezienswaardigheid. Wie weet zien we nog een aantal grote zilverreigers. Ook de ringslang is een soort dat in ‘ t Weegje z’n habitat heeft gevonden. Zomaar een paar dingen waar je op 16 maart al wandelend meer van zult horen en zien. Neem in ieder geval een verrekijker mee!  

Deze activiteit staat voor iedereen open en is gratis.

Aanmelden is verplicht vóór 14 maart bij Ton van Ruiten 06 22 47 54 92 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tip: draag stevige schoenen.

 


De start is om 10.00 uur op de parkeerplaats van ’t Weegje 4 aan de N207 bij Gouda. Uiterlijk 12.00 uur komen we daar weer terug.S

 

Schermafbeelding 2019-03-01 om 14.41.58.jpg