left-1.jpg
right-4.jpg

De opening van ons vernieuwde bezoekerscentrum

Op donderdag 20 februari was het na drie jaar van plannen maken, fondsen werven, verbouwen en timmeren dan eindelijk zover dat we onze laatste klus konden aanpakken.
Liefst drie wethouders, Antionette Ingewersen van de Gemeente Nieuwkoop, Kees van Velzen en Leo Maat van de Gemeente Alphen aan den Rijn, zetten er hun schouders onder om ons samen met de jeugd van Junis BSO de Paddenpoel met deze klus te helpen en ons vernieuwde bezoekerscentrum te openen. Tijdens de opening bracht 'Otterspotter' Hans Blom met de jeugd van 'de Paddenpoel'  in de praktijk hoe het landschap en de natuur van de Rijn en Veenstreek in het bezoekerscentrum te beleven is. Hij was het ook die het intitiatief nam om Sien, onze vrouwtjes otter die in 2019 op Ziendeweg doodgereden werd, op te laten zetten en in ons centrum een nieuwe rustplek te geven als symbool van een gezonde Rijn en Veenstreek.  Kom even langs wanneer je ook benieuwd bent naar het nieuwe woongebied van Sien! 

Een impressie van de opening van ons centrum krijg je via het filmpje dat gemaakt is door Peter Kwanten, de producent van onze mini-documentaires:

https://vimeo.com/392935049

Onze 'hoffotograaf' Dirk Koster,  laat je zien in foto's zien wat er in Bezoekerscentrum de Veenweiden te beleven valt.

DSC07205.jpgDSC07207.jpg

 

DSC07189_1.jpgDSC07191.jpg

DSC07294.jpgDSC07289.jpg