Wij zoeken een enthousiaste collega als webredacteur

Voor de Stichting Bezoekerscentrum De Veenweiden zijn wij op zoek naar een enthousiaste webredactie, die deel uit gaat maken van onze activiteitencommissie. Deze commissie vergadert ca. 10 keer jaar.

Als webredacteur vind je het leuk om onze website bc-deveenweiden.nl inhoudelijk te beheren. Dit houdt in dat je de nieuwsartikelen en activiteiten die je krijgt aangeleverd van andere collega’s in het communicatie/activiteitencommissieteam op de website plaatst nadat je die eventueel hebt vertaald naar goed en begrijpelijke websitecontent.

Nieuwsberichten van onze partners Junis en IVN Alphen aan den Rijn – of andere relevante organisaties- verkort op onze site zet met een link naar het desbetreffende volledige bericht op de site van de partners. Verder de huidige inhoud van de website bijhoudt, regelmatig actualiseert of aanvult.

Daarnaast denk je mee met het team over de verdere invulling van de website en de aangeboden informatie en houdt je contact met mogelijke inputleveranciers en zorg je dat de content voldoet aan alle centraal gestelde voorwaarden en digitale toegankelijkheid. Naast het redactiewerk zoek je naar geschikte afbeeldingen, mochten die ontbreken bij de berichten.

Voorts hopen we dat je meewerkt aan een nieuwsbrief die we aan het ontwikkelen zijn en die we via een digitaal systeem – waarmee ook de privacy wordt beschermd – mogelijk gelinkt aan de website verstuurd kan worden.

Eigen inbreng in het team wordt zeer op prijs gesteld Het zou fijn zijn als je ook handig bent met sociale media. Samen zouden we dan kunnen kijken hoe we het Bezoekerscentrum De Veenweiden via deze media kunnen uitdragen.

Kortom we zoeken een vrijwilliger met de onderstaande vaardigheden of bereidheid die te leren:

  • Een vlotte pen
  • Handig met bewerken van afbeeldingen voor publicatie op internet/in de nieuwsbrief
  • Pro- actieve en zelfstandige instelling, maar gewend in teamverband te werken
  • Oog voor details
  • Kennis van WordPress, waarvan de website gebruik maakt
  • Interesse in natuur en landschap is een pré

Belangstellenden kunnen zich melden bij de secretaris via info@bc-deveenweiden.nl