left-2.jpg
right-12.jpg

Opening nieuwe wisselexpositie 'Textiel en veel meer'

 

Zaterdag 4 mei openden we in het Bezoekerscentrum de wisselexpositie "Textiel en veel meer" van Elly Nederpeld.

DSC06202.jpg

"Onze" Aarlanderveense Elly kennen we als textielkunstenares, die altijd al in de natuur prachtige inspiratiebronnen vond.

Al tijdens de middelbare schoolperiode wist ze het zeker: “Werken met textiel is voor mij de meest logische keuze.” Zij volgde een docentenopleiding, echter haar doel was niet lesgeven op een drukke middelbare school. Zij focuste zich meer op creativiteitscentra. Jarenlang gaf zij les in spinnen, plantaardig verven, weven, wandkleden maken en kleding vervaardigen. Daarnaast kwamen uit haar handen steeds meer kunstuitingen voor aan de muur. Daarmee exposeerde Elly zowel solo als samen met de groep Treffend Textiel en SteekPlus.

Eco-printen

Haar nieuwste ontdekking is eco-printen. Dat is een techniek, waarbij de stof of het papier wordt gekookt tezamen met bladeren uit de tuin. Dit proces kost aardig wat tijd maar leidt tot een afdruk van het blad op het papier of de stof. “Het is steeds weer een verrassing wat het resultaat wordt”, zegt Elly zelf. “Maar dat is juist de uitdaging. “

DSC06209.jpg

Deze eco-print kunstwerken en een deel van haar klassieke textielkunst kun je deze zomer komen bewonderen tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum.