Bezoek aan de Molenviergang

Molenviergang Aarlanderveen is uniek in zijn soort. Het is de enige nog werkende molenviergang ter wereld. Hij staat in de 225 jaar geleden ontstane polder van 500 hectare ten westen van Aarlanderveen. In vier stappen brengen de molens het overtollige water van het diepste punt 5 meter omhoog naar de Oude Rijn. Daar komen alleen wieken en wind aan te pas én vier deskundige molenaars.

Eén van de vier molens is voor publiek toegankelijk: de Putmolen. De molenaar, Johan Slingerland, geeft groepen van 6 tot 10 personen graag informatie over de Molenviergang en biedt een bezichtiging van zijn molen aan.

Dat kan alleen op afspraak via email: j.slingerland@hetnet.nl.

De fietstocht kan bij Bezoekerscentrum De Veenweiden beginnen door gebruik te maken van een daar aanwezige fietsroute. Die leidt u door het typisch Hollandse landschap. Onderweg kunt u ook wandelen door van de ene naar de andere molen te lopen. Maakt u geen gebruik van de fietsroute dan is de Putmolen vanaf het bezoekerscentrum fietsend in ongeveer een half uur te bereiken.

Na afloop van de tocht kunt u het uitstapje afsluiten met een hapje en een drankje op het terras van een van de restaurants naast het bezoekerscentrum.