Wie zijn wij

De Rijn- en Veenstreek ligt in het Groene Hart van Holland, in het centrum van de Randstad. Een authentiek veenweiden polder- landschap, doorsneden door de Oude Rijn, dat uniek is in de wereld. Bezoekerscentrum De Veenweiden laat je kennismaken met verleden, heden en de toekomst van dit landschap en de natuur in deze streek.

In het centrum kun je – of je nu jong, middelbaar of oud bent – interactief en speels de geschiedenis van de Rijn- en Veenstreek ontdekken en het landschap plus de rol van de mens, de bodem en het water leren kennen.

In het centrum geven wij tips en doen wij ideeën aan de hand om fietsend, wandelend, met de auto of zelfs varend op ontdekkingstocht te gaan. We informeren je over de keur aan activiteiten en arrangementen die in en om het centrum worden georganiseerd. Je kunt ook een kijkje nemen in onze fraai aangelegde tuin met insectenhotel en paddenpoel.

Op een informatiezuil in het bezoekerscentrum kun je via een keuzemenu  toegang krijgen tot historische informatie over bijzondere plekken in Alphen aan den Rijn en omgeving.

En benieuwd hoe professionele kunstenaars de natuur vertalen? Loop dan het bezoekerscentrum binnen waar aan de achterwand telkens een nieuwe expositie is te bewonderen van bijzondere schilder-, textiel- en grafische werken.