Gerenoveerde vijver bij Bezoekerscentrum De Veenweiden een wereld van verschil

2 december 2022|

Corrina van den Berg, de vertegenwoordigster van de Agrarische Natuurvereniging de Hollandse Venen onthulde op 25 november het informatiebord bij de gerenoveerde vijver van het Bezoekerscentrum De Veenweiden in Alphen aan den Rijn. Zij werd daarbij geassisteerd door Niek van het Wout namens de Gemeente Alphen aan den Rijn en Wim Dieho, coördinator van de werkgroep vrijwillig Landschapsbeheer van het IVN Alphen aan den Rijn.

Knapzakroute voor kinderen van 8 – 12 jaar

19 oktober 2022|

Ouderwets op stap door het Prinses Irenebos met een knapzak? Bij Bezoekerscentrum De Veenweiden in Alphen aan den Rijn kun je boeken voor een wandeling waarbij je een routebeschrijving volgt. In de knapzak zit iets lekkers voor onderweg en een blocnootje dat je nodig hebt tijdens de wandeltocht als ook een flesje water om je dorst te lessen.

Mooiste Vogels uit het Groene Hart

6 oktober 2022|

Favoriete onderwerpen van Bioloog en Wildlife-artist Hans J. Geuze zijn vogels en vlinders. Die legt hij vast in aquarel en acryl. Veel schilderijen zijn ontstaan tijdens zijn talrijke natuurreizen gedurende de afgelopen 30 jaar.

Uitbundige bloemenpracht in De Veenweiden

14 juli 2022|

Tijdens de zomermaanden inclusief september bloeit het Bezoekerscentrum De Veenweiden als nooit tevoren. Tijdens de expositie ‘Bloemenpracht’ van de uit Oegstgeest afkomstige Truus Serdijn is er een ware explosie van kleuren te zien. [...]