Zoals het er nu uitziet zijn alle bezoekers zaterdag 29 januari weer van harte welkom in het Bezoekerscentrum De Veenweiden in Alphen aan den Rijn. Zo is de permanente tentoonstelling over de kenmerken van het landschap van de Rijn weer te bezichtigen en deels te beleven. Daarnaast kunnen de gastvrouwen en -heren van het Bezoekerscentrum zelf en het IVN Alphen aan den Rijn je van alles vertellen over de recreatieve mogelijkheden in de streek.

Zij kunnen je zelfs leuke tips geven om fietsend of wandelend het tot Prinses Irene-Bos omgedoopt gebied Zegersloot-Noord nader te verkennen. Ook kunnen zij je wijzen op de Nationale Tuinvogeltelling, die op 28, 29 en 30 januari plaatsvindt. Daaraan kun je gemakkelijk meedoen.

Excursies

Tevens is er – ondanks de pandemie – een gevarieerd excursieprogramma opgesteld. Nu er weer mag van de regering, wordt er aan de hand van het rooster gekeken wat er zo snel mogelijk uitgevoerd kan worden.

Kunstexpositie

In overleg met kunstenares Marion van der Veen, hebben we haar expositie ‘Plantaardige vormgeving’ kunnen verlengen tot eind maart. Bovendien hebben wij haar workshop ‘Plantaardige Vormgeving op schaal’ op zondagmiddag 20 februari in de agenda van het Bezoekerscentrum kunnen opnemen. Deelnemers die zich eerder hadden opgegeven, hebben voorrang. Maar er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Echter vol=vol.

Welkom

Kortom, vanaf 29 januari zijn bezoekers op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag tijdens de openingstijden en de dan geldende voorwaarden weer van harte welkom in Bezoekerscentrum De Veenweiden. Het adres is Burg. Bruins Slotsingel 15, 2403 NC Alphen aan den Rijn (langs de Kinderboerderij over het pad naar achteren).