Aquarellist, tekenaar en schilder Willem van Weerdhuizen maakt zijn hele leven al ontwerpen en tekeningen. In het begin van zijn loopbaan waren dat vooral technische ontwerpen en tekeningen maar in 1990 startte hij met het vrije tekeningen en schilderen. De schitterende aquarellen en olieverfschilderijen die hij in de loop van de tijd heeft gemaakt, laten zien dat hij een liefhebber is van de Hollandse Plassen in het Groene Hart. Een klein deel van deze collectie toont hij van 17 juli tot eind september onder de titel ‘Water Centraal’ in het Bezoekerscentrum De Veenweiden in Alphen aan de Rijn.

Willem van Weerdhuizen vertelt dat zijn hart al in zijn jeugdjaren uitging naar het tekenen en schilderen van landschappen. Hij volgde weliswaar de nodige teken- en schilderopleidingen maar ging vooral zelf binnen, maar vooral ook buiten aan de slag. “Niets is mooier dan buiten schilderen”, zegt hij. “Je bent dan één met de natuur en zelf ook de natuur. Alles begint om je heen te leven en je bent er zelf ook helemaal.”

Impressies

Van Weerdhuizen is geboren in Reeuwijk maar woont en werkt nu in de gemeente Nieuwkoop. Niet alleen in zijn woonhuis, maar ook in zijn atelier in het Parochiehuis. Maar overal waar hij komt maakt hij een schets. Zijn motto is dan ook “Je bent pas ergens geweest als je er een schets hebt gemaakt.”
De kleine en grote impressies, die uit zijn schetsen voortkwamen, sloegen zo aan dat hij eerst voorzichtig maar later volop is gaan exposeren. Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland.

Workshops

De Nieuwkoopse kunstenaar geeft in zijn atelier tevens workshops om te leren hoe je tijdens wandel- en fietstochten of vakanties korte impressies van het landschap kan maken. Ook geeft hij teken- en schilderlessen in het parochiehuis in Nieuwkoop.
Op zondagmiddag 5 september houdt Van Weerdhuizen in het Bezoekerscentrum De Veenweiden een workshop ‘Tekenen en Schilderen’. Daarbij ga je – na een introductie en als het weer het toelaat – met de kunstenaar naar buiten om in de buurt van het Bezoekerscentrum op een mooi plekje in het zogeheten IreneBos het geleerde in de praktijk toe te passen. Wie weet ga je met een ‘kunstwerk’ naar huis. De kosten van de workshop bedragen 25 euro p.p., inclusief materiaal, exclusief mogelijke inlijsting ‘kunstwerk’. Afrekening vindt direct ter plekke plaats met de kunstenaar.

Aanmelding verplicht

Geef je zo snel mogelijk op via mail: info@bc-deveenweiden.nl. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen en vol = vol. Je ontvangt een bevestiging van de aanmelding.