Knapzakroute voor kinderen van 8 – 12 jaar

Ouderwets op stap door het Prinses Irenebos met een knapzak?

Bij Bezoekerscentrum De Veenweiden in Alphen aan den Rijn kun je boeken voor een leuke wandeling waarbij je een routebeschrijving volgt. In de knapzak zit iets lekkers voor onderweg, een blocnootje dat je nodig hebt tijdens de wandeltocht als ook een flesje water om je dorst te lessen.

De wandeltocht is bedoeld voor kinderen van 8 – 12 jaar en duurt ongeveer 1,5 à 2 uur, afhankelijk natuurlijk van het tempo en stops. De kosten bedragen € 3,50 p.p., via een QR-code te betalen of met gepast geld.

De knapzakroute volgen leent zich ook prima als kinderfeestje, waarmee het vernieuwde Prinses Irenebos wordt herontdekt. Bovendien worden er in het Irenebos nog steeds nieuwe dingen aan toegevoegd. Deelname met groepjes is mogelijk, maar dan wel graag ruim van tevoren boeken, zodat de knapzakken op tijd kunnen worden klaargemaakt.

Verrassing

Mooie vondsten kun je tijdelijk in je knapzak opslaan. De knapzak en de inhoud mag je houden. Wil je weten of je de vragen goed beantwoord hebt, loop dan na afloop weer even langs de balie van het bezoekerscentrum om te controleren of het klopt.

Weet dat je als je binnenkomt in het Bezoekerscentrum aan de overkant van de grote zaal een leuk vogelspel kunt doen? Daarbij kan je ook nog scoren.

Aanmelding

Belangstelling of meer willen weten? Vraag het de medewerk(st)ers aan de balie van het Bezoekerscentrum tijdens de openingstijden op zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur of neem contact met ons op via info@bc-deveenweiden.nl.