Bezoekerscentrum De Veenweiden komende maand slecht bereikbaar

Van de gemeente Alphen aan den Rijn hebben wij, als Bezoekerscentrum De Veenweiden bericht ontvangen dat aannemer Roy Schouten BV vanaf 20 februari is gestart met werkzaamheden rondom de entree van Park Zegersloot aan de Burg. Bruins Slotsingel. Volgens planning zal de oplevering 31 maart zijn.
Als eerste worden er twee bomen verwijderd bij de uitgifte van Bij Hen, daarna start het straatwerk in onderdelen, te beginnen bij restaurant ‘Bij Hen’. Gedurende een aantal weken wordt het fietspad richting BC afgesloten. Het Bezoekerscentrum De Veenweiden is dan slecht bereikbaar, sowieso niet per auto. Het parkeerterrein aan de Bruins Slot Singel wordt voor de helft afgesloten. Het advies voor bezoekers/gebruikers van het bezoekerscentrum is gebruik te maken van het parkeerterrein bij Chinese Palace.
De aannemer geeft met borden een alternatieve fietsroute aan. Voor voetgangers worden waar mogelijk rijplaten neergelegd richting de entree van Restaurant ‘Pannekoe’ en het Bezoekerscentrum. Het aanpassen van het voorterrein bij het BC met beplantingen vindt in de laatste fase van de werkzaamheden van de gemeente plaats.