Als Bezoekerscentrum De Veenweiden waren we eind 2021 hartstikke blij dat we na de corona-perikelen ons centrum niet alleen konden opstellen voor het publiek, maar dat we ook weer kunstenaars de gelegenheid konden geven om bij ons hun werken te exposeren. Een expositie gemist? Of graag nog een keer zien?

Op 18 december tonen drie kunstenaars in de kleine zaal van het Bezoekerscentrum De Veenweiden nog een keer enkele van hun werken en in de grote zaal exposeert Hans Geuze met zijn aquarellen en Adrie Zaalberg haar glaskunst.

De overzichtstentoonstelling bieden we aan in de vorm van een kunstmarkt. Dat wil zeggen dat sommige kunstenaars aanwezig zijn en je met hen van gedachten kunt wisselen over hun keuze wat materiaal en discipline betreft, maar ook waardoor ze geïnspireerd worden. In overleg met de kunstenaar kun je een kunstwerk zelfs kopen en direct aan het einde van de middag meenemen.

In de kleine zaal gaat het om werken van Marion van der Veen met de titel ‘Plantaardige Vormgeving’. Daarnaast toont Truus Serdijn haar ‘Bloemenpracht’. En gezien de bijzondere kunst van Arie van ’t Riet, die in 2021 bij ons exposeerde met zijn ’Röntgenfotografie’, bieden wij ook enkele werken van hem aan.

Huidige expositie
Zoals gezegd zijn in de grote zaal wildlife-artist en bioloog Hans Geuze met zijn werken van vogels en Adrie Zaalberg met haar glaskunst aanwezig. Hans kan boeiend vertellen over de wisselwerking van licht, kleuren en tekening van een vogel en zijn omgeving. De techniek die Adrie Zaalberg bij haar kunst toepast is ongekend. Geïnspireerd door de altijd wisselende lichtval van dit transparante materiaal maakt Adrie objecten voor binnen in huis maar ook voor buiten. Deze vonden de afgelopen weken al gretig aftrek bij menig bezoeker maar ook bij de vrijwillige medewerkers van het bezoekerscentrum. Op 18 december komt zij weer met ware blikvangers, die een uniek cadeau vormen in deze tijden. Voor een klein prijsje kun je aan het eind van de middag daarvan de nieuwe eigenaar worden. Geuze heeft tevens zijn boek ‘Moerasvogels’ te koop als ook een poster met reigers.

Inspiratie
Kom zondag 18 december even kijken naar al het moois in het Bezoekerscentrum. Ook als je niet van kunst houdt, valt er in het centrum van alles te ontdekken. En doe je inspiratie op om de wijde omgeving van het bezoekerscentrum te gaan beleven.