Ouderwets op stap door het Prinses Irenebos met een knapzak?
Bij Bezoekerscentrum De Veenweiden in Alphen aan den Rijn kun je boeken voor een wandeling waarbij je een routebeschrijving volgt. In de knapzak zit iets lekkers voor onderweg en een blocnootje dat je nodig hebt tijdens de wandeltocht als ook een flesje water om je dorst te lessen.

Het Prinses Irenebos is het afgelopen jaar helemaal op de schop gegaan. Dus de oude route klopte niet meer. Vandaar dat we een nieuwe route hebben uitgezet. Wat wel klopt is dat er ieder seizoen van alles in het bos valt te ontdekken en beleven. Samen met je ouders of oma en/of opa wandel je rond, beantwoord je onderweg vragen, voer je opdrachten uit en krijg je diverse weetjes te horen, zodat je er ook van leert.

Verrassing
Mooie vondsten kun je tijdelijk in je knapzak opslaan. De knapzak en de inhoud mag je houden. Wil je weten of je de vragen goed beantwoord hebt, loop dan na afloop weer even langs de balie van het bezoekerscentrum om te controleren of het klopt.
Weet ook dat je als je binnenkomt in het Bezoekerscentrum aan de overkant van de grote zaal een leuk vogelspel kan doen. Daarbij kan je ook nog scoren.
De wandeltocht is bedoeld voor kinderen van 8 – 12 jaar en duurt ongeveer 1,5 à 2 uur, afhankelijk natuurlijk van het tempo en stops. De kosten bedragen € 3,50 p.p.. De knapzakroute volgen leent zich prima als kinderfeestje, waarmee het vernieuwde Prinses Irenebos wordt herontdekt. Bovendien worden er nog steeds nieuwe dingen aan toegevoegd. Bij grote groepen graag ruim van tevoren boeking, zodat de knapzakken op tijd kunnen worden klaargemaakt.
Aanmelding
Belangstelling of meer willen weten? Vraag het de medewerk(st)ers aan de balie van het Bezoekerscentrum of neem contact met ons op via info@bc-deveenweiden.nl