Annette van Berkel is ruim 5 jaar op pad geweest om alle vlindersoorten in Nederland en Vlaanderen in hun leefomgeving op film te zetten. Ze is als het ware in de huid van vlinders gekropen. Een grote verzameling unieke beelden is daarvan het resultaat.

Op zondagmiddag 17 juli kun je deze film in het Bezoekerscentrum De Veenweiden bijwonen. De film vangt aan om 14.30 uur en duurt ongeveer vijf kwartier, tenzij een pauze wordt ingelast.

Levenswijze

Vlinders spreken tot de verbeelding. De meeste mensen houden van vlinders. Om hun fraaie kleuren maar ook om het feit dat ze met mooi zonnig weer vliegen. Daarnaast is er de magie in hun levenswijze, de metamorfose van rups tot vlinder. Dit alles is in deze film in iets meer dan een uur samengevat. Het commentaar wordt gegeven door Boudewijn de Groot en Eva Zeijlstra. Zo kun je genieten van het intieme leven van dagvlinders waarin alle aspecten van hun levenswijze aan de orde komen.

Vlinderwerkgroep

Overigens is het onderwerp Vlinders min of meer een bekend item binnen het Bezoekerscentrum dan wel bij haar partner IVN Alphen aan den Rijn. Deze heeft drie jeugdgroepen, waarvan er 1 de naam ‘Vlinders’ draagt. Deze organiseert activiteiten voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Daarnaast is er een jeugdgroep met de naam ‘Fladderaars’ voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Zie voor nadere informatie:
www.ivn.nl/afdeling/alphen-aan-den-rijn/jeugdjongeren.

IVN Alphen heeft zelfs een Vlinderwerkgroep, die regelmatig allerlei activiteiten ontplooit ook voor volwassenen, waaronder ‘nachtvlinderavonden’. Daarbij vinden maandelijks tellingen plaats met als doel een indicatie te krijgen van de diversiteit aan nachtvlinders in het gebied rondom het Bezoekerscentrum De Veenweiden. Kom naar de filmvertoning waar je ongetwijfeld een medewerk(s)er van de Vlinderwerkgroep kan treffen, die je enthousiast over de leuke ideeën van de groep kan vertellen.

Aanmelding

Belangstellenden voor de filmvertoning gelieve zich aan te melden via Info@bc-deveenweiden.nl.

Inloop op de dag mogelijk indien plaats beschikbaar. Je vindt het Bezoekerscentrum aan de Bruins Slotsingel 15, 2403NC Alphen aan den Rijn.