Bomen zijn overal om ons heen: langs wegen, in parken en bossen of verspreid in het landschap. In de film ‘De fascinerende wereld van bomen’ van de hand van Monique Smulders maak je kennis met de soorten loofbomen die je in Nederland tegen kunt komen en de planten en dieren die rond deze bomen leven. Op zondagmiddag 24 april kun je de vertoning van deze film in het Bezoekerscentrum De Veenweiden bijwonen. De film vangt aan om 14.30 en duurt ongeveer 2 uur. De toegang is gratis.

Je ziet hoe een boom is opgebouwd, hoe de boom opgroeit, voedsel maakt en je leert waarom bomen hun bladeren laten vallen in de herfst. Veel planten en dieren zijn afhankelijk van bomen. Bomen leveren voedsel, schuil- en nestgelegenheid aan vogels, zoogdieren en insecten. Paddenstoelen helpen bomen om te overleven of ruimen bomen op als ze dood zijn. Dit en nog veel meer zie je in de prachtige film ‘De fascinerende wereld van bomen’.

3e zondag van de maand

Met de vertoning van deze film op de 3e zondagmiddag van de maand april neemt het Bezoekerscentrum De Veenweiden dit jaar het initiatief om elke 3e zondag van de maand een filmvertoning te organiseren. Doel is niet alleen een kijkje te geven op een prachtig natuurgebied of cultuurlandschap in de omgeving, maar bijvoorbeeld ook te laten zien wat de consequenties kunnen zijn van opwarming van de aarde.

Monique Smulders maakte eerder de films ‘Twaalf maanden natuur in het Groene Hart’ en ‘Struinen in Park Zegersloot’, die volle zalen trokken in Zuid-Holland. Zij heeft ook de blog ‘Natuurnotities’ waar ze elke week laat zien wat er op dat moment te beleven is in de natuur.

Natuurjournaal

Het Bezoekerscentrum geeft zelf periodiek een Natuurjournaal uit met de leukste weetjes en tip uit de natuurlijke omgeving. Zie https://bc-deveenweiden.nl/nieuws/natuurjournaal. Wil je dit Natuurjournaal in je mailbox ontvangen dan kun je hierop abonneren door middel van een formulier op de website.

Aanmelding

Belangstellenden voor de filmvertoning gelieve zich aan te melden via info@bc-deveenweiden.nl. Inloop op de dag mogelijk indien plaats beschikbaar. Je vindt het Bezoekerscentrum aan de Bruins Slotsingel 15, 2403 NC Alphen aan den Rijn.