Tijdens de zomermaanden inclusief september bloeit het Bezoekerscentrum De Veenweiden als nooit tevoren. Tijdens de expositie ‘Bloemenpracht’ van de uit Oegstgeest afkomstige Truus Serdijn is er een ware explosie van kleuren te zien. Mede geïnspireerd door deze bloemenpracht, laat Adrie Zaalberg haar glasobjecten voor binnen en buiten zien. De exposities worden geopend op zaterdag 9 juli en duren tot half oktober.

Schilderen is voor Truus Serdijn geen vak van negen tot vijf. Het is veel meer een ontembare inspiratie van creativiteit, die niet tijd gebonden is. Na een periode van minimalisatie van kleur en figuratie, komen de kleuren tegenwoordig weer spontaan terug.

In een roes

“Is er geen thema, dan schilder ik als het ware ‘in een roes’,waarbij de handelingen van het schilderen intuïtief worden gestuurd”, aldus Truus Serdijn. “Het verandert regelmatig van gedaante. Het eindresultaat is dan ook een vorm van gecontroleerde emotie. Ook gebruik ik de visuele werkelijkheid, omdat abstractie en figuratie, materie en idee, zich goed laten samenvoegen.” Het eindresultaat komt volgens de kunstenares voor een groot gedeelte tot stand door een nauwkeurige bestudering van het onderwerp. “Schilderen is voor 80% kijken en voor 20% doen.”

De glaskunst van Adrie Zaalberg vormt een mooie blikvanger in de tuin of op het balkon. De technieken die zij gebruikt zijn glasfusie en glas in lood.

Permanente tentoonstelling

De werken van Truus Serdijn en Adrie Zaalberg zijn te bekijken tijdens de openingstijden van het Bezoekerscentrum op woensdag- , zaterdag- en zondagmiddag. Je vindt het bezoekerscentrum aan de Burg. Bruins Slotsingel 15 in Alphen aan den Rijn. Daar wordt tevens in de permanente tentoonstelling via zes verschillende invalshoeken het verhaal van de Rijn & Veenstreek uit de doeken gedaan. De gastvrouwen en -heren kunnen je daarover van alles vertellen. Tevens kunnen zij je informeren over mogelijke wandel- en fietstochten in de regio als over mogelijkheden voor een rondleiding rondom het Bezoekerscentrum en in het Prinses IreneBos om meer te weten te komen over wat er zoal groeit en bloeit.