‘Oefening baart kunst’ is het gezegde. Vandaar dat op verzoek van verschillende deelnemers kunstenares Renée Blom bereid is op zondagmiddag 17 september haar workshop ‘Boekjes maken, gevouwen op een Japanse manier’ te herhalen. Deze workshop duurt ook weer van 14.00 – 15.30 uur. Aanmelding verplicht via info@bc-deveenweiden.nl.

 

De workshop begint weer met het prepareren van het papier. “En met genoeg water laten we de kleuren mooi in elkaar vloeien”, legt Renée uit. “Dan moet het blad drogen, intussen oefenen we het vouwen. De bedoeling is om het papier daarna op een bijzondere manier tot een katern te vouwen. Met meerdere katerns vorm je een boekje.”

 

Deelname en aanmelding

Deelname aan deze workshop op 17 september is ook weer gratis, donatie ten behoeve van het Bezoekerscentrum mag. Nieuwe belangstellenden kunnen zich hiervoor opgeven, maar ook de deelnemers die voor herhaling willen, via info@bc-deveenweiden.nl. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, maar het maximale aantal is, gezien het vele werk, weer 10 personen. Dus meld je zo snel mogelijk aan. Vol = Vol.